

Thursday 12<sup>th</sup> March 2026 34<sup>th</sup> Bi-Annual Meeting of the Nordic Urogynecological Association (NUGA)

18.00 – 19.30	Symposium Hosted by Platinum sponsor
20.00-	Optional dinner at local restaurant (sign up through the registration site)



## Friday 13<sup>th</sup> March 2026 34<sup>th</sup> Bi-Annual Meeting of the Nordic Urogynecological Association (NUGA)

7.30-08.00	Registration
<b>8.00-08.30</b>	Morning symposium by Gold sponsor, 30min
8.30-08.40	Welcome by Congress President Kirsi Kuismanen (FI)
8.40-09.30	Chair: Non-compliant bladder: etiology and treatment options, fibrotic bladder (urologist, TBA) 40 min + discussion 10 min
9.30-09.50	Coffee break in exhibition area
9.50-11.10	Chair: Consequences of oncological treatments on pelvic floor dysfunction  Anterior enteroceles after radical surgery for cancer, 35 min (Ingrid
	Vollöyhaug, NO)
	Radical cystectomy for bladder cancer, 35 min (urologist, TBA)  Discussion 10min
11.10-11.30	Coffee break in exhibition area
11.30-12.50	Chair: Dissertations a' 10+5 min Abstracts a' 5+3 min
12.50-13.50	Standing lunch in exhibition area  Lunch meeting for the Nordic Urogynecology Registries (special invite only)
12.50-13.50	Lunch symposium by Gold Sponsor Plus, 60 min
13.50-15.00	Chair: Abstracts a' 5+3 min Dissertations a' 10 + 5 min
15.00-15.20	Coffee break in exhibition area



15.20-16.20	Chair: The role of delivery method to the pelvic floor
	Assisted vaginal delivery - risk on levator avulsions, risk on sphincters, risk on prolapse, risk of incontinence, scientific evidence, 30 min (Ingrid Vollöyhaug/Rune Svenningsen, NO)
	Persistent anal incontinence after OASIS, 30 min (TBA)
16.20-16.40	Lecture TBA
16.40-16.50	History of NUGA,10 min (Antti Valpas, FI)
19.00	Dinner at the venue. Dress code: Casual Sign up through the registration site

## Saturday 14<sup>th</sup> March 2026 34<sup>th</sup> Bi-Annual Meeting of the Nordic Urogynecological Association (NUGA)

8.00-	Registration
<mark>8.00-8.30</mark>	Morning symposium by Gold sponsor, 30 min
8.30-9.30	Chair: How your microbiota may impact OAB symptoms and recurrent UTIs 30 min, Louise Thomsen Schmidt Arenholt (DK)  Tips and tricks for sling operations? How to keep your success rate high and complications low? 30 min, Knut Hordnes (NO)
9.30-9.50	Coffee break in exhibition area
9.50-10.50	Abstracts a' 5+3 min Dissertation a'10+5min
10.50-12.30	Chair Conservative treatment of pelvic organ prolapse Pessaries 15 min (Berit Sejer Larsen, DK) POP and pelvic floor exercise 20 min (Ulla Due, DK) Discussion 10 min Lecture TBA
12.30-13.45	Standing lunch in exhibition area



12.40-13.40	Lunch symposium by Gold Sponsor Plus, 60 min
13.40-14.50	Chair: Abstracts a' 5 + 3 min Dissertations a' 10+5 min
14.50-15.50	<ul> <li>Chair: "Manchester City or Manchester United?" The Manchester Procedure, two or three compartments? Video on anterior and mid compartment, 25 min (Niels Klarskov, DK)</li> <li>Rationale on adding the (kolpo)perineorraphy, video (Sissel Oversand, NO) 25 min</li> <li>Discussion (10 min)</li> </ul>
15.50-16.10 16.10-16.40	Coffee break in exhibition area  Chair: Kirsi Kuismanen FI  Urological consequences of urogynecological operations, 30 min (Joergen Bjerregaard, DK)
16.40-17.00	Closing and NUGA Awards